Tematski moduli

Konstelacijski pristup 2

22. & 23.1.2022.

Metoda, terapija ili filozofija? Učenje konstelacija kao spiritualni put. Fenomenološki pristup. Stav voditelja. Povjerenje u Polje. Zakonitosti pomaganja: Kada možemo i smijemo pomoći. Intuicija i radikalna uključivost.

Kada sam spreman/spremna za vođenje? Izazovi konstelatorskog puta. Odnos konstelacija i drugih pristupa. Odnos prema drugim konstelatorima. Odnos prema učiteljima. Odnos prema Hellingeru.

 Iskustva polaznika. Pitanja iz prakse. Supervizija.

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Ljubav je...

12. & 13.2.2022.

Ljubav je …sve što nam treba? Ljubav je …zakon? Prolazna ili postojana? Slijepa ili ona koja vidi? Ljubav duše i ljubav duha. Gdje moja ljubav gleda? Koga voli najviše? U mom srcu sve je jasno. Umrijeti iz ljubavi je lako. U ljubavi smo JEDNO.

Naučite kako se nosimo sa ljubavlju u konstelacijama, kako u konstelacijama koristimo ovu pokretačku snagu za dovođenje obiteljskog sistema u ravnotežu.


VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Odnosi i kako ih (pre)živjeti

5.3. & 6.3.2022.

Partnerski odnosi. Roditelji i djeca. Obitelj i klan – tko pripada. Preci. Plemenska / nacionalna pripadnost. Kako prerasti klopku ograničene savjesti grupa kojima pripadamo i razviti univerzalnu svijest.

Nevidljivi zakoni ljubavi – sistemske zakonitosti koje nam određuju život.

VIŠE INFORMACIJA & PRIJAVA

Konstelacijski pristup 1

2. & 3.4.2022.

Metoda, terapija ili filozofija? Sistemske zakonitosti života. Konstelacije kao spiritualni put. Fenomenološki pristup. Stav voditelja. Povjerenje u Polje. Zakonitosti pomaganja: Kada možemo i smijemo pomoći. Intuicija i radikalna uključivost. U duhu svi smo JEDNO: Napuštanje kategorija dobrog i zla.

Proces učenja konstelacija nije linearan, već spiralan. Ne učimo vještine, već stav. Učenje podrazumijeva osoban razvoj, prorađivanje osobnih tema, kao i spiritualni rast.

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Zdavo tijelo u zdravom duhu
Zdravo tijelo u zdravom duhu

11. & 12.6.2022.

U ovoj edukacijsko-iskustvenoj radionici otvoriti ćemo se prema sistemskim uvidima vezanim za bolest i zdravlje i istražiti poveznice i sklopove kroz teoriju, sistemska saznanja Berta Hellingera i kroz radove na osobnim pitanjima.


VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Prosljeđivanje života – i ne samo kroz djecu

16. & 17.7.2022.

Kako dopusiti životu da dođe do nas kroz našu majku, i kroz našeg oca, i kroz naše pretke, kroz sve što se dogodilo u našem sistemu kojem pripadamo. Kako djeca dolaze na svijet? Kako ne dolaze? Kako dati mjesto nerođenima. Um zna, ali tijelo je mudro.

VIŠE INFORMACIJA & PRIJAVA

Počinitelji i žrtve vječni ples

20. & 21.8.2022.

U ovoj radionici pobliže ćemo istražiti ovu opasnu i čudesnu dinamiku na obiteljskom / individualnom i na kolektivnom nivou, kako se ona očituje kroz neke od najtežih životnih situacija: nasilje u obitelji, nesreće, ubojstva i ratove.

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Tehnologija postavljanja konstelacija

24. & 25.9.2022.

Stav potreban za rad. Higijena konstelacijskih grupa. Kada postavljamo konstelaciju? Koja vrsta konstelacije? Faze konstelacije. Otkrivanje sistemskih dinamika. Najčešće upletenosti. Rituali i rečenice razrješenja. Čitanje informacija iz Polja. Voditelj ne vodi, već slijedi pokrete duše. Wu-Wei princip. Šta pomaže, a šta ne. Oslanjanje na sile veće od nas.

Principi: Prizemljenost. Poniznost. Poštovanje. Prihvaćanje. Pribranost. Posvećenost.

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Ženski i muški princip – borba ili ples?

22. & 23.10.2022.

Kozmički principi ženskosti i muškosti. Dva lica jedne egzistencije. Trauma odnosa između muškaraca i žena. Umire li ljubav?

Partnerstvo – kako uspjeva i šta ga povređuje. Zakonitosti ljubavi u partnerskim odnosima. Muškarac i žena – potreba ili hir. Ravnoteža uzimanja i davanja. Njegovanje muškosti i ženstvenosti u odnosu. Mudrost seksualnosti.

VIŠE INFORMACIJA & PRIJAVA

Završeci i novi počeci – spirala Života

3. & 4.12.2022.

Hellingerove konstelacije u službi života. Kako kroz njih doći do spoznaja važnih za naše osobne situacije i istovremeno zaviriti u nevidljivi poredak i tajne kozmosa. Šta nam konstelacije govore o prirodi svijeta u kojem živimo, o našoj pravoj prirodi. Kako se Hellingerovi uvidi i konstelacijska znanja uklapaju u najnovija iz otkrića kvantne fizike, genetike i drugih oblasti, te u mudrosti drevnih kultura i učenja istočnjačkih mistika.


VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

Susreti sa smrću – sjaj u tami

Smrt u konstelacijama. Smrt u životu. Strah od smrti. Poriv ka smrti. Pravovremena smrt. Ne možemo se sakriti od smrti. Uvidi o smrti kroz konstelacije. Kako nam smrt može pomoći da živimo dobro?

VIŠE INFORMACIJA & PRIJAVA

Moja prava priroda

Ja, priroda, planeta i kozmos: nalaženje našeg pravog mjesta i prave veličine. Kako biti ponizan pred većim silama i postati ko-kreator stvarnosti u isto vrijeme. Kolektivne konstelacije velikih sistema. Konstelacije prirode.


VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA