Odnosi i kako ih (pre)živjeti

25. & 26.9.2021. – OTKAZANO!!!

Partnerski odnosi. Roditelji i djeca. Obitelj i klan – tko pripada. Preci. Plemenska / nacionalna pripadnost. Kako prerasti klopku ograničene savjesti grupa kojima pripadamo i razviti univerzalnu svijest.

..

Kako ostvariti dobar partnerski odnos. Kako dječaci odrastaju u dobre muškarce i kako djevojčice odrastaju u dobre žene. Mamini sinovi i tatine djevojčice. Pogodi tko još dolazi na (svadbenu) večeru. Ravnoteža uzimanja i davanja. Njegovanje muškosti i ženstvenosti u braku. Odnos između dvoje traži izražaj u trećem. Neminovnost izazova: djeca – da ili ne? Mudrost seksualnosti.

Uzmi ili ostavi – uzaludni pokušaji da se promijeni partner. Prihvaćam tebe i tvoju porodicu. Te tri slatke riječi… Ravnoteža među partnerima. Kako čist račun (u ljubavi i patnji) omogućava uspješnu vezu. Bračne, ne-bračne i izvanbračne veze. Kad ne smijemo oprostiti. Ako treba da je kraj… Razvod. Kako se dobro rastati. Ponovni pokušaj – složene spojene porodice.

Dobar partnerski odnos kao nosilac zdravog odgoja. Kada se djeca osjećaju sigurnima? Poremećaji partnerskog odnosa i njihov utjecaj na djecu. Traumatizirani roditelji – nerazjašnjena pitanja iz njihove primarne porodice. Kad djeca postanu partneri. Kad djeca postanu roditelji.

Dječja lojalnost i potreba za pripadanjem. „Ja ću to nositi za tebe, mama.“ „Bolje da odem ja nego ti, dragi tata.“ 

OVOJ ONLINE RADIONICI KONSTELACIJA MOGU SE PRIDRUŽITI SVI koji već imaju iskustva sa konstelacijskim pristupom.
 
Subota će biti više posvećena osobnim radovima, dok ćemo se u nedjelju fokusirati više na teoriju, superviziju, pitanja sudionika i možda na kolektivne teme od interesa za sudionike.
 
U subotu, od 9.30 otvoren je link za uključivanje i tehničko uštimavanje, a u 10.00 počinjemo sa radom. Radimo uz 3 pauze do 18.30 (19.00) uz eventualne kraće pauze ukoliko nam bude potrebno. U nedjelju radimo od 10.00) do 14.30. Možete se priključiti i isključiti u bilo koje vrijeme, no za potpuni doživljaj preporučujemo sudjelovanje na cijelom programu.
 
Ne možete očekivati da će se postavljati osobna konstelacija za svakog prijavljenog, međutim svi prisutni dobiti će uvide koji su im potrebni u ovom trenutku, iskustvena i teoretska znanja.
 
Ova online radionica se računa kao jedan modul, odnosno jedan i pol dan u okviru našeg edukacijskog programa OSNOVE SISTEMSKIH KONSTELACIJA. Više o ovom programu možete naći na podstranici EDUKACIJA .
——————————–
Svaki modul je cjelina za sebe i naučiti ćete mnogo samim sudjelovanjem, kao i kroz praktične radove. Ne morate se obavezati za cijeli program, već se prijavljujete pojedinačno za svaki modul. Za one koji sudjeluju na cijelom modulu izdaje se elektronski certifikat sudjelovanja.
 
VODITELJ: Alemka Dauskardt
 

 

 
……………
 
 
TEHNIČKA PODRŠKA

Potrebna vam je Zoom aplikacija koju možete besplatno dobiti OVDJE.

Najbolje je priključiti se kroz laptop, sa ispravnom kamerom i mikrofonom. Vodite računa da imate malo prostora iza sebe, kao i da direktan izvor svjetlosti nije iza vas. Tehnička podrška je moguća na zahtjev i prije same radionice (napomenite to u prijavi), a na sam dan preporučujemo da se priključite pola sata ranije za otklanjanje eventualnih tehničkih problema.

 
 

OBRAZAC ZA PRIJAVU