Konstelatori sa diplomom našeg programa

 

Ovdje su navedeni oni koji su završili edukaciju iz sistemskih konstelacija po našem programu i dobili diplomu za uspješno savladavanje programa i koji su dali pristanak za objavu svojih podataka na ovoj stranici. Mnogi od njih sami nude konstelacijske programe ili na druge načine šire konstelacijska znanja. U informacijama koje ovdje nude o sebi i svojim aktivnostima možete pronaći i kako ih kontaktirati, ukoliko ste zainteresirani i želite sa njima stupiti u kontakt.

(Sadržaj i detalje edukacijskog programa “Osnove sistemskih konstelacija” možete pronaći OVDJE.)

Svaki diplomant pohađao je najmanje 24 dana edukacijskog programa u tijeku kojeg su polaznici upoznati sa glavnim teorijskim postavkama i principima sistemsko-konstelacijskog rada kroz predavanja, čitanje literature, diskusiju i vježbe, promatranje radova i reprezentiranje, te kroz osobne radove i, izborno, konsteliranje uz superviziju. Diploma ovog programa je potvrda pohađanja i uspješnog završetka programa edukacije, ali ne i garancija ničije kompetentnosti. Odgovornost je svakog pojedinog diplomanta da primjenu konstelacijske metode ograniči na one ljude i situacije za koju posjeduje odgovarajuće znanje, iskustvo i kvalifikacije. Podrazumijeva se da oni koji nude svoje usluge ovdje poštuju etički kodeks za konstelatore koji je razvila međunarodna udruga sistemskih konstelatora (ISCA – International Systemic Constellations Association) koji možete naći OVDJE, a koji slijedi i udruga “Konstelacija”.

Diplomirani studenti konstelacija po našem programu navedeni su abecednim redom. Umjesto znaka @ stavljeno je (AT) da se izbjegne automatsko sakupljanje mail adresa i neautorizirana upotreba.

———STRANICA U IZRADI———

HRVATSKA

fshbty CVIJETA BRKLJAČIĆ

Rođena sam  u Zagrebu gdje živim cijeli život i gdje sam se školovala i završila Edukacijsko rehabilitacijski fakultet.

 Udata sam i majka troje djece, a moje najmlađe dijete ima dijagnozu autizma.  Po struci sam profesor defektolog  (edukacijski rehabilitator).  Više od 20 godina radim s djecom i odraslim osobama s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Također dugi niz godina radim s odraslim osobama i djecom bez teškoća u razvoju (savjetovanja,  podršku i usmjeravanje ) vezano uz aktualne životne, emocionalne, zdravstvene i druge  poteškoće.  Iskustvo i znanje koje sam stekla kroz pohađanje edukacijskih modula te dobivanje diplome iz područja sistemskih konstelacija dalo je dodatnu snagu i dubinu mojem doživljavanju ljudskog duha i shvaćanju dubokih obiteljsko sistemskih dinamika.  S ljubavlju i poštovanjem  prihvaćam svakoga tko mi se obrati kao terapeutu te mi je najveće ispunjenje iskrena zahvalnost i pozitivne  povratne informacije koje dobivam.  Osobe su dobrodošle kontaktirati  me kako radi individualnog rada, tako i vođene željom za grupnom postavkom.  Moguće je da zatražite grupnu postavku te da je upravo ta postavka pokretač  cijele radionice na koju se onda prijavljuju i drugi zainteresirani klijenti. Kako će izgledati individualni rad, ovisi o klijentu i njegovim potrebama, klijent i ja razvijamo rad zajedno. Radim i s bračnim parovima na temi partnerskog odnosa, problematici zajedničkog djeteta  i sl.  U radu poštujem  diskreciju prema klijentima i svima koji  se tiču njihove problematike te su na bilo koji način dotaknuti našim radom. Individualne postavke radim osobno ili preko Skype-a, Whats up-a, Vibera  na hrvatskom i na engleskom jeziku.  Slobodno mi se obratite na broj telefona +385 91 523 0518 ili mailom na cvijeta.brkljacic (AT) gmail.com


Maja Habajec MAJA HABAJEC

Kći oca Branka i majke Radmile, rođena sam i školovana u Zagrebu, gdje stječem formalno zvanje ing. elektrotehnike.

Od 2014.g. kontinuirano sudjelujem u radionicama i edukativnom programu pod vodstvom Alemke i Maxa Dauskardt. Kroz udrugu Konstelacije imala sam također priliku upoznati se i s radom mnogih svjetskih konstelatora iz raznih oblasti na tom polju (Marianne Franke, Stephanie Hartung, Stephan Hausner, Anngwyn St. Just i mnogi dr.).

Oduvijek me privlačilo naučavanje prirodnih zakona pa time i prirode čovjeka i međuljudskih odnosa. Što je to što nas pokreće, vodi, nadahnjuje, daje snagu, a s druge strane što nas to sputava, slabi, koči u ostvarenju i čini da se osjećamo odvojenima od sebe, drugih, života? Koje su to nevidljive zakonitosti po kojima se vladamo i odnosimo jedni prema drugima? Odgovore na ta pitanja otkrila sam i još uvijek ih otkrivam kroz uvide u radu sa sistemskim konstelacijama.

Danas više ne mogu niti zamisliti pogled na život bez “konstelacijskih naočala”, kako ih moja učiteljica Alemka voli ponekad nazvati. Ako promatramo svaku ženu i muškarca kao zvijezdu na noćnom nebu, u međuodnosu na ostale zvijezde i sazviježđa, u tom smislu, svakoj je zvijezdi, u skladu s vlastitim uvidima proizašlih iz iskustva konstelacije, data mogućnost postaviti se u za nju najpovoljniji položaj – vlastitu orbitu.

Ljepotu ovog rada vidim u tome što se svi odgovori otkrivaju direktno onom koji (se) pita. Svatko za sebe prima uvid i u skladu s njim, prepušta se svom unutrašnjem vodstvu u daljnjem djelovanju bez djelovanja.

kontakt: maja.habajec (AT) gmail.com


Ankica3 ANKICA JAGNJIĆ

Moja obitelj potječe iz Dalmacije, Zagorja, Bosne i Gorskog Kotara. Rođena u Slavonskom Brodu ali dio djetinjstva provela u Rijeci, Nakon studija na Prirodoslovnom matematičkom fakultetu postajem profesorica matematike i informatike, postajem i ostajem Zagrepčanka.

Sa konstelacijama sam se susrela na radionicama Michaela Schaefer-a još davne 2004 i one su mi pomogle da prebrodim brojne životne situacije.

Uz rad na osobnim pitanjima, edukaciju kod Alemke i Maxa pohađala sam 2014 i 2015, a dodatno sam se usavršavala se na radionicama Stephana Hausner , Mariane Franke,  Cecilio Fernandez Regojo, na ISCA – susretima i drugim radionicama.

Samostalno radionice održavam 3 godine u centru Nuvens, u zapadnom dijelu grada. Uz grupne radionice radim i individualne postave.

Što su za mene konstelacije – osvjetljavanje prostora duše, prihvaćanje činjeničnog stanja uz pronalaženje i usmjeravanje prema novim mogućnostima. I sve to u prostoru suosjećanja i prihvaćanja, svakoga i svega što pripada. U mojim postavama vodim se isključivo svom osjećaju klijenta, klijent je taj koji daje smjer, brzinu i dubinu. Izuzetno mi je važno i da klijent što svjesnije osjeti pomake i da pri tome preuzme odgovornost za sebe. Postava može biti slijepa, gluha, otvorena, zatvorena grupna ili individualna – po potrebi. Na grupnim radionicama svi pripadaju postavi, bilo kao osobe koje postavljaju ili učestvuju kao predstavnici ili kao sjedeći sudionici. I svi smo dobitnici.

Kontakt: ajagnjicATgmail.com.


branka      BRANKA JAKELIĆ

Oduvijek su me zanimala temeljna egzistencijalna pitanja: tko sam ja? otkuda dolazim? zašto sam tu? kamo idem i što je smisao moga života? U potrazi za odgovorima, osobito u teškim životnim trenucima,  čitala sam i radila na sebi na sve načine koji su mi bili dostupni. S vremenom se rodila i želja da znanjem, iskustvom i vještinama koje sam stekla pomognem i drugima. Svjesna toga da su ljudi različiti te da isti parametri i pristupi ne vrijede za svakoga, učila sam na razne načine i od raznih ljudi: kroz knjige, radionice, osobna iskustva te dugogodišnje profesionalne psihoterapijske edukacije.

Diplomirala sam književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu te Solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nakon diplomiranja nastavila sam školovati se kroz razne tečajeve i edukacije poput Transakcijske analize, Realitetne terapije, Attitudinal Healinga, Transformacije karmičkih obrazaca, Touch for Health, Sistemskih konstelacija, Somatic Experiencing (SE) itd.

Diplomirani sam GestaltPsihodramski  i Transpersonalni psihoterapeut   s ECP-om (Europski certifikat za psihoterapiju).

Radim s odraslima zainteresiranima za rad na sebi i svoj psihičko-duhovni rast i razvoj. Uz teme povezane sa životnim krizama i problemima, bavimo se snovima, tjelesnim i psihosomatskim tegobama, duhovnim temama i krizama…

Vodim individualne, partnerske i grupne terapije te terapiju, superviziju i treninge za psihoterapijske edukante.

Konstelacijski rad osobni i s drugim ljudima dragocjen je dio svega toga.

Važan dio mog života i rada je i pisanje. Dosad su mi objavljene knjige GOVOR SNOVATRAGAJUĆI ZA SOBOMKRILATE SANDALE, te niz članaka u raznim časopisima.

Više o mom radu te kontakt mailom ili telefonom možete naći na stranici http://www.branka-jakelic.com


dijanaDIJANA POŽGAJ

Rođena sam 1975 u Zagrebu. 1982 upisana sam u osnovnu školu, moj prvi identitet netom prije upisa ostaje tajna do mojih  odraslih dana. 1987-upisujem Kemijsku i geološku tehničku školu, a 1997-upisujem PMF-smjer profesor kemije. I pri tom upisu još uvijek su mi nedostupni moji dokumenti  i moj prvi identitet po rođenju. Nakon nekog vremena napuštam studij.

1998-završavam prekvalifikaciju za knjigovođu uz pomoć osobe kojoj dugujem zahvalnost za ideju i podršku  kamo da krenem. 1999-moje prvo zaposlenje sa novim zanimanjem knjigovođe gdje sam ostala do 2004 godine. U međuvremenu 2003 postajem supruga što me doslovno dovelo  u susret s mojim prvim identitetom koji je izazvao popriličan šok.

2004-pronalazim novo izazovnije zaposlenje  gdje dobivam priliku doista proširiti svoje znanje i iskustvo. 2009-ponovo novo zaposlenje kako bih mogla imati više vremena za obitelj. 2011-zapošljavam se u njemačkoj firmi koja mi daje mogućnost rada na internacionalnom polju. Svo vrijeme se u mom životu moja obitelj i ja saplićemo o moj prvi identitet što me nakon ozbiljnih obiteljskih drama dovodi napokon do KONSTELACIJA.

Ponovo se uz mene našla ruka vodilja koje me usmjerila k njima. Od 2015 godine živim, volim i radim konstelacije. Edukacijski moduli koje sam pohađala pod mentorstvom Alemke i Maxa Dauskardt ,  nakon ove moje šarolike naobrazbe, dali su točku na i. Poantu i poveznicu mog do tad zbrkanog života. Mozaik je bio povezan u jednu cjelovitu sliku. Osim što sam prije svega povezala sve svoje identitete u jednu osobu radom na osobnim pitanjima, povezala su se i sva moja znanja i interesi također. Vrlo rado dijelim svoja iskustva i znanja stečena ovim modulima. Prepuštam se i dalje podršci polja na mom putu konstelatora.

Kontakt: dijana.pozgajATgmail.com   Mob: 091 5207302

Web stranica: https://krozpogledkonstelatora.com


marcela    MARCELA VELFL

Rođena sam u Zagrebu u vrijeme transformacije između dvije države, a kroz roditelje sam objedinila kontinent i more. Iako sam većinu života mislila da imam malu obitelj, kroz konstelacije sam otkrila da je moja obiteljska povijest puno bogatija i da imam puno predaka na koje se mogu osloniti i koje mogu prizvati u pomoć kada mi je to potrebno. Ta me je obiteljska povijest vodila u prvih 30 godina života te sam imala prilike istražiti različite zemlje i kulture, živjeti i raditi s ljudima koji dolaze iz različitih političkih, kulturoloških i religijskih sistema, što mi je omogućilo da razvijem jednu širu perspektivu na život ljudi na Zemlji.  Upravo su mi ta iskustva pomogla da razumijem da je sve što su ljudi izmislili relativno, a da sistemske / prirodne zakonitosti jednako djeluju na sve nas bez obzira na rasu, kulturu, naciju, religiju, itd. Volim konstelacije jer su univerzalno ljudske i prirodne, i pomažu nam da razumijemo da svi pripadamo jednako bez obzira na životne okolnosti, obrazovanje, uvjerenja, religijsko ili političko opredjeljenje, rasu, status, itd. 

Magistra sam edukacije engleskog jezika i književnosti i pedagogije te kontinuirano učim i razvijam se. Do sada sam surađivala s različitim profesionalcima u poslovnom svijetu, učiteljima, stručnim suradnicima i učenicima u školama, sa studentima na fakultetima te različitim stručnjacima i korisnicima u neprofitnim organizacijama. Pet sam godina radila u međunarodnim timovima na projektima i edukacijama o različitim temama, a s vremena na vrijeme razvijam i provodim projekte i edukacije za mlade i za osobe koje rade s mladima u suradnji s kolegama iz različitih zemalja kako bismo pomogli mladima da pronađu svoj put u životu kroz iskustveno učenje, intuiciju i konstelacije. Volim razvijati nove metode rada i uvoditi inovacije u svijet obrazovanja i učenja.

Plešem i volim učiti o životu iz različitih perspektiva i na različitim razinama. Okupljam žene u krugu gdje su sva pitanja i teme dobrodošle da u njih pogledamo kroz sistemske „naočale“ nakon čega plešemo kako bismo usporile kroz pokret i upoznale se sa svojim fizičkim, emocionalnim i duhovnim bićem.

Konstelacije su mi se pokazale iznimno zanimljive i privlačne za djecu i mlade, a otvorena sam za konstelacijski rad i suradnju s različitim ljudima i organizacijama o različitim temama, individualno ili u manjim grupama, online ili offline.

Za ostale informacije i upite, dostupna sam na mail: marcela.velflATgmail.com


Slika 2 Ivana Vojnić - CopyIVANA VOJNIĆ

Rođena 1980. godine, psihologinja sa višegodišnjim iskustvom u radu s odraslima i adolescentima. U svojem dosadašnjem radnom vijeku radila je na nekoliko radnih mjesta, u školama, udrugama, savjetovalištima.  Radila je s ljudima u različitim krizama, potrebama, fazama razvoja i s različitim  poteškoćama na tom putu. Kontinuirano radeći na svojem profesionalnom i osobnom razvoju, s konstelacijama se susrela 2014. godine te tada počinje njezin konstelacijiski razvojno edukacijski put. Učeći o konstelacijama i integrirajući vlastita iskustva na tom putu, promijenila je način na koji doživljava život i sve ono što život sa sobom nosi. Sistemski pristup i poštivanje zakonitosti ljubavi postali su način na koji živi i pristupa klijentima. Vodeći se načelima pomaganja, pristupajući otvoreno i s poštovanjem prema svakom klijentu, metodu konstelacija, individualno i grupno, primjenjuje na području Sesveta u svojem Centru Arbor vitae.

KONTAKT I INFORMACIJE: +385(0)91/6206 995 ; www.arborvitae.hr


SRBIJA

milan-nikolic-2MILAN NIKOLIĆ

Ime Milan sam dobio po svom stricu, očevom starijem bratu, početkom 1969. godine u Zrenjaninu. Do pre petnestak godina uglavnom sam radio sve što treba, a nakon što sam doživeo da to i nije tako dobro za mene počeo sam da istražujem drugačije načine življenja. Jedno od prvih drugačijih iskustava u razumevanju sebe i sveta oko mene bila je radionica sistemskih konstelacija na koju sam stigao potpuno neinformisan, neki  bi rekli kao naivan subjekt. Međutim, to je bila ljubav na prvi pogled, i od tada već 13 godina svaki put iznova bivam osvojen dinamikom i procesima konstelacijskog isksutva. Učestvao sam u radionicama i radio svoje radove sa većim brojem domaćih i konstelatora iz inostranstva kao što su Lidija Pecotić, Vlada Ilić, Marijane Franke, Hausner, Horst Bremer i dr. Od 2015 godine u Beogradu organizujem i učestvujem u edukativnim radionicama koje vode Alemka i Maks Dauskardt. Jednom mesečno vodim iskustvene konstelacijske grupe u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Pored ljubavi za sistemske konstelacije u poslednjih 13. godina, svoje prvobitno obrazovanje pravnika podredio sam iskustvu, učenju i praksi geštalt psihoterapije koju sam magistrirao na Malti.  Sada imam svoju privatnu geštalt  psihoterapeutsku praksu u Beogradu u okviru koje se srećem sa klijentima u individualnom i grupnom radu. Isto tako  sam i jedan od učitelja u Geštalt akademiji u Beogradu. O meni možete više videti na  http://www.psihoterapija-gestalt.com/ i možete me kontaktirati na Mail: sordjo(AT)gmail.com ili Telefon: +381 63 329 852


Vesna ŽivanovićVESNA ŽIVANOVIĆ

Rođena sam u Zrenjaninu. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu 1980. godine u Beogradu i stekla zvanje diplomiranog psihologa. Zahvalna sam svojim roditeljima, Petru i Zdravki Mihić, koji su me podržali u sticanju visokog obrazovanja. Živim u Beogradu. Majka sam dvoje dece, baka četri unuke. U stabilnoj vezi.

Sa konstelacijama sam se prvi put susrela krajem 2005 ili početkom 2006 na radionici dr Lidije Pecotić, osnivača škole EAGT, koja je unela system u moje poimanje i razumevanje principa konstelacij. Sa autorom metode, Bertom Helingerom susrela sam se 2006. na Kongresu mira u Beogradu. Impresionirao me je njegov precizni rad i vedra mudrost kojom je zračio.

Nadalje sam sticala značajna iskustva učestvujući u radionicama vrsnih konstelatora čiji rad izuzetno poštujem: Weth Dietrrich, Dimitris Stavropoulos, Anngwyn St. Just, Dr Marianne Franke-Gricksch, Vlado Ilić, konstelatori na ISCA kongresu u Lovranu… Na kraju sam došla u školu Alemke i Maxa Dauskardta koja je za mene supervizijska i kao takva ima značajno mesto u mom profesionalnom životu.

             Skoro ceo radni vek radila sam u osnovnoj školi kao stručni saradnik, nešto malo u srednjoj kao profesor psihologije i u Centru za socijalni rad na samom početku svoje profesionalne karijere. U penziji sam od septembra 2016.

            Leži mi grupni i indivudualni rad. Imam veliko iskustvo u radu s decom, roditeljima, pojedincima i grupama. Ze mene je izazov da radim sa mladima i odraslim osobama, jer sam s decom radila ceo radni vek. Ostajem i dalje zastupnik dečijih prava.

Zaključila bih da su psihološko savetovanje, sistemske porodične konstelacije i nehipnotička regresoterapija glavni stožeri na koje se oslanjam u svom  psihoterapijskom radu. Radim u Beogradu i Novom Sadu. Matični radni prostor mi je u Zemunu. Osvajam i online prostor (Skype, Viber, ZOOM, WhatsUp…)

Web stranica     Nemam za sada.

Gde i kako zakazati  E-mail adresa: vesnaziv@gmail.com   Mob: +381 63 840 4078


SLOVENIJA

………..


————–STRANICA U IZRADI—————-

Ukoliko imate diplomu našeg programa i želite svoje detalje oglasiti ovdje, pošaljite nam vaš kratki Bio, sa kontakt detaljima ako želite i profil sliku manjeg formata (preporučljivo) na mail.

Format:

IME I PREZIME

Kratak CV ili drugo relevantno, kako god se želite predstaviti, 300 riječi maximum

Fotografija, portret (preporučljivo)

Kontakt detalji, po izboru.  NAPOMENA: Umjesto znaka @ stavite (AT) kako vaše mail adrese ne bi bile automatski sakupljene i nepoželjno upotrebljene.