“Čak i po cijenu života”

Knjigu možete nabaviti u Udruzi KONSTELACIJA
kao i u knjižari LJEVAK na trgu Bana Jelačića

 

Iz predgovora hrvatskom izdanju:

“Knjiga Stephana Hausnera “Čak i po cijenu života”, iskusnog i priznatog njemačkog sistemskog terapeuta obiluje primjerima iz njegove prakse koji u detalje opisuju primjenu metode konstelacija u radu sa ponekad teško oboljelim osobama, a u mnogim primjerima i konkretne pozitivne rezultate koji se ponekad doimaju kao prava mala čuda.

Ova metoda u rukama iskusnog terapeuta doima se kao otkrivanje karike koja nedostaje u našem razumijevanju života i ljudskih odnosa i pružaju novi način razrješavanja nekih od najbolnijih i najtežih dilema.

“Čak i po cijenu života” naslov je koji upućuje na jednu od čestih nesvjesnih dinamika koje srećemo u obiteljima i koja se nalazi u pozadini mnogih situacija duboke patnje u našim obiteljskim odnosima, osobito kada se radi o ozbiljnoj bolesti. Uvidi u tu, i u druge pogubne dinamike, kao i načine razrješenja, mogući su kroz sistemske konstelacije.

Sa jednakom preciznošću, vještinom i poštovanjem Stephan se obraća tijelu, duši, egu, obiteljskoj povijesti i važnim događajima iz osobne ili obiteljske prošlosti, našim korijenima, podrijetlu i precima – zapravo svemu onome što čini totalitet svake osobe sa kojom radi.


Stephanovo iskustvo u radu s tijelom kojim obogaćuje konstelacijski pristup osobito je vidljivo u njegovu pozornom promatranju tijela i tjelesnih reakcija osoba s kojima radi. Njihovo povezivanje sa sistemskim znanjima o zakonitostima koje vladaju u našim odnosima, kao i s dinamikama koje uzrokuju neravnotežu i dovode do bolesti, bitno je novi i istinsko holističan pristup zdravlju i životu.


Sistemske konstelacije primijenjene na ovaj način doimaju se kao otkrivanje karike koja nedostaje u našem razumijevanju života i ljudskih odnosa i pružaju novi način razrješavanja nekih od najbolnijih i najtežih dilema. U majstorskim rukama jednog od najboljih, ova metoda doima se kao čarobni štapić. Iza prividne lakoće kojom je koristi Stephan Hausner i neupitnog povjerenja u sam postupak, međutim, stoji vrlo dobro poznavanje sistemskih zakonitosti, kao i fenomenološkog pristupa koji se oslanja na informacije iz obiteljskog i šireg polja.”

Alemka Dauskardt
Magistra psihologije & sistemska psihoterapeutkinja

IMG_1682knjiga3
Knjigu možete nabaviti u Udruzi KONSTELACIJA
kao i u knjižari LJEVAK na trgu Bana Jelačića

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s