Stephan Hausner

 

“Znate li što su obiteljske konstelacije?”

Prilog HRT-a o obiteljskim konstelacijama sa Stephanom Hausnerom

emitiran 20.4.2015

 

Stephan je iskusan terapeut i voditelj koji u sistemske konstelacije uvodi svoje iznimno bogato poznavanje tijela kao netko tko je studirao tradicionalnu kinesku medicinu, homeopatiju i osteopatiju. U svoj pristup također integrira svoju edukaciju iz humanističke psihologije, a konstelacije koristi na jedinstven način, specijalizirajući se za pitanja zdravlja i bolesti kao aspekata sistemskih dinamika koje vladaju u našim najintimnijim vezama – obično obiteljskim.

Kao ugledni sistemski konstelator i edukator, Stephan putuje  i drži seminare i edukativne programe diljem svijeta. Kad ne putuje živi u Njemačkoj sa svojom ženom i šestoro djece.

Jedna od Stephanovih specijalnosti je njegov interes i uloženi trud u povezivanju polja Geštalt terapije sa poljem sistemskih konstelacija. Njegova najnovija knjiga “Even if it cost me my life” (Čak i po cijenu života) izdana je u okviru Gestalt Press-a i posvećena je  Geštalt terapeutima. Knjiga, osim brojnih primjera iz prakse i pojašnjenja osnovnih principa konstelacijskog rada uključuje kao dodatak i konverzaciju Stephana i vodećih Geštalt terapeuta u Esalen Institutu naslovljenu “Od Geštalta do Konstelacija” (samo u engleskom izdanju).  Kao takva, može biti od naročitog interesa onima koji su zainteresirani za dijalog i intersekcije između ova dva pristupa.

Hrvatsko izdanje ove knjige je sada dostupno i za sve hrvatske čitatelje koji su zainteresirani za Stephanov pristup i način rada.  Osim terapeuta, vjerujemo, ova knjiga može biti od interesa i svima onima koji su zainteresirani za sistemske konstelacije, kao i onima koji se bave temom zdravlja iz bilo koje perspektive. Kao i svakome ko je zainteresiran za sistemske dinamike koje su odgovorne za našu dobrobit, zdravlje i sreću u našim životima, a o kojima se tako malo zna.

“Sa velikom jasnoćom, senzibilitetom i jedinstvenim uvidom, Stephan Hausner podiže veo koji obavija misteriju bolesti i oboljenja. Nitko nema više iskustva u istraživanju dinamika koje se kriju iza bolesti…otkrivajući novi pogled na to kako smo se udaljili od zdravlja i sreće, pokazujući nam način kako da reintegriramo izgubljene dijelove sebe.” (Dale Schusterman)

Hrvatsko izdanje Stephanove knjige

“ČAK I PO CIJENU ŽIVOTA”

više o knjizi možete pročitati OVDJE

 

slika naslovnice

VIDEO INTERVIEW sa Stephanom prilikom promocije hrvatskog izdanja njegove knjige u Zagrebu

možete pogledati OVDJE.

IMG_0720

Impresije sa seminara Stephana Hausnera održanog

u Zagrebu, travanj 2015

VIDEO INTERVIEW sa Stephanom prilikom promocije hrvatskog izdanja njegove knjige u Zagrebu

možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s