Radionice konstelacija

 

Ove online radionice konstelacija otvorene su za sve: one koji samo žele dan provesti u dobroj energiji konstelacija, do onih koji žele raditi na nekom svom pitanju. Dobrodošli su svi, oni sa iskustvom, ali i početnici, odnosno oni koji se tek žele upoznati sa ovim pristupom i njegovim moćnim djelovanjem.

Može se reći da smo sa konstelacijama svi uvijek početnici: konstelacijama pristupamo uvijek nanovo potpuno otvoreni, bez oslanjanja na prethodna iskustva i znanja, bez očekivanja, planova, ciljeva ili želja – potpuno prisutni  u svakom novom trenutku otvaramo se prema svim fenomenima života bez prosuđivanja i bez uvjerenja. Ovakav pristup, koji se naziva fenomenološki jer se oslanjamo samo na čistu percepciju fenomena kakvi nam se prikazuju, osigurava da nas prirodne sile koje djeluju u našim životima uvijek odvedu do onoga što je za određenu osobu ili sistem najvažnije i prema čemu se treba otvoriti.

Ovo ukazuje na važan aspekt ove metode: u konstelacijama kontrolu nad procesom nemaju niti klijent niti voditelj. Konstelacije su vođene silama koje djeluju u polju kojim smo okruženi i u kojima je sadržano svo znanje i sva mudrost koji su nam potrebni za dobar, uspješan, zdrav i sretan život. Sve što mi trebamo učiniti je dovesti se u sklad sa ovim prirodnim silama života, a to se najbolje postiže kroz odricanje ego kontrole i kroz poznavanje sistemskih zakonitosti po kojima se sav život odvija. Konstelacijski proces je uspješan ne kada mi dobijemo što smo naumili i što želimo i što mislimo da nam treba, već kada se s poštovanjem i poniznošću otvorimo prema ovim zakonitostima i shvatimo da nam je bolje biti u harmoniji sa njima nego ići protiv njih. Mudri su oni koji shvaćaju snagu ovih moćnih sila i koji se pokoravaju autoritetu njihovih univerzalnih zakonitosti.

Uspjeh konstelacijskog procesa i njegova korist ne ovise primarno niti o vještini i znanju voditelja. Dobar voditelj je onaj koji razumije svoju ograničenost i koji se, zajedno sa osobom koja postavlja pitanje, predaje u ruke ovim silama i koji se povinuje njihovom autoritetu.

Ono što nam pomaže u razrješenju i najtežih životnih situacija nije naše iskustvo ili vještina, već naša mogućnost da se u trenutku potpuno predamo djelovanju Polja i da se uskladimo, kroz pokrete duše, sa djelovanjem ovih prirodnih sila. To je ono što dovodi do rješenja naših problema bilo koje prirode: zdravstvenih, obiteljskih ili poslovnih.

Ovakav pristup je ono što prakticiramo na radionicama, bez obzira da li se radi o početnicima ili edukaciji ili iskusnim konstelatorima, sa uvijek jednakom pažnjom, pribranošću i poštovanjem. Svakoj novoj konstelaciji pristupamo kao potpuno novom iskustvu, što ona i jeste. U tom procesu, često svi ostanemo iznenađeni onime što se pokaže.

Ove radionice namijenjene su svima koji se žele otvoriti prema ovom pristupu, iskusiti ga, ili pogledati u neku svoju životnu situaciju na ovaj način. Na početku svake radionice, dobiti ćete kratak uvod koji će vam omogućiti sudjelovanje, a ostalo je stvar otvorenosti i učenja kroz samo iskustvo. Bez obzira da li radili svoju konstelaciju ili ne, sudjelovanje je korisno za sve i svi uvijek „rade“ bez obzira na nivo sudjelovanja. Svi dobiju korisne uvide i ono što im je najviše potrebno baš u tom trenutku.

Što se NE može

Radionica je cjelodnevna i predstavlja zaokruženo, cjelovito iskustvo, tako da je poželjno prisustvovati od početka do kraja. Sa konstelacijama je puno toga moguće, puno toga se može, ali za to je potrebno osigurati određene uvjete i poštivati konstelacijska pravila, koja se odnose i na ono što se ne može:

Ne možete platiti umanjenu cijenu ako ne možete sudjelovati cijeli dan.

Ne možete samo doći „odraditi“ svoju konstelaciju.

Ne možemo vam sa sigurnošću obećati da ćemo raditi baš na vašem pitanju.

Ne određuje se unaprijed čije ćemo pitanje postavljati, tako ne planiramo i ostajemo slobodni, i vi i ja, odlučiti u trenutku.

Ne možete platiti manju cijenu ako „samo sudjelujete“. Svi plaćaju istu cijenu jer su sve konstelacije za svakoga. Svi smo u jednom polju i svi radimo i svi smo obuhvaćeni iscjeljujućim pokretima duše.

Ne možete raditi konstelaciju za nekog drugog, ukoliko to nije vaše maloljetno dijete. 

Ne možete prijaviti nikog drugog osim sebe – to uključuje i vašeg partnera, naročito njega ili nju!

Pitanja

Neka od čestih pitanja vezano za sudjelovanje i odgovore, možete pročitati na ovom linku na našoj web stranici. Također, na web stranici imate pregršt informacija i članaka koje možete pročitati za pobliže upoznavanje sa ovom metodom, na podstranici Resursi i na Blogu.

Priprema za radionicu

Na pod-stranici Priprema za radionicu imate sve potrebne informacije o pristupu i sudjelovanju.

ONLINE rad – rad u polju

Sve se radionice trenutno odvijaju online, što znači da vam je potrebna Zoom aplikacija koju možete besplatno dobiti OVDJE.

Najbolje je priključiti se kroz laptop, sa ispravnom kamerom i mikrofonom. Vodite računa da imate malo prostora iza sebe, kao i da direktan izvor svjetlosti nije iza vas. Tehnička podrška je moguća na zahtjev i prije same radionice (napomenite u prijavi), a na sam dan preporučujemo da se priključite pola sata ranije za otklanjanje eventualnih tehničkih problema.

Konstelacije su energetski rad u kojem se oslanjamo na informacije iz in-formacijskog polja. Kao takav, ovaj rad nije vezan za određeni prostor niti vrijeme i vrlo je pogodan za rad preko interneta, koji nije ništa drugo do tehnička imitacija ovog polja, pravog prirodnog interneta – Akaše – polja u kojem su pohranjeni svi zapisi o svemu što se ikada desilo. Mi te informacije dobivamo kroz senzacije u vlastitom tijelu, bez obzira gdje smo. Na ovaj način možemo otići u prošlost, i u budućnost, jer je sve zapravo ovdje i sada, neprestano u sadašnjem trenutku, za sve nas koji smo svi povezani jedni s drugima i bez interneta, odnosno kroz prirodnu mrežu odnosa.

Ništa od ovoga nije nadnaravno, već sve vrlo naravno, prirodno, otjelotvoreno i prizemljeno. Nikakve posebne sposobnost se ne traže, ovo je dostupno svima. Potrebno je možda malo vježbe, ali zato služe radionice. Nije religija, nije sekta, već praktična, prizemljena, svakodnevna spiritualnost koju dokučujemo kroz naše tijelo, ili bolje rečeno „tijelo-dušu“.

Nije metafizika, već „čista fizika“, koja je djelovanje ovih sila i određene fenomene koje vidimo u konstelacijama već istražila i opisala, prvenstveno u okviru svojih disciplina kao što su kvantna fizika, a onda i u drugim oblastima znanosti, kao što je na primjer epigenetika.

Odgovornost

Podrazumijeva se da prijavom na radionicu svaki sudionik preuzima odgovornost za svoj osobni proces, za nivo svog sudjelovanja, kao i za efekte svog rada. Iako radionice mogu biti vrlo intenzivno emocionalno iskustvo, kroz koje možemo doći u kontakt i sa nekim do tada nedostupnim osjećajima, većina ljudi nalazi ove radionice vrlo korisnim i ne doživljavaju nikakve teškoće nakon sudjelovanja. Ukoliko imate poteškoća sa nekim intenzivnim osjećajima, uvijek nam se možete obratiti nakon radionice. U pravilu, ono u što nismo spremni pogledati, neće se pojaviti, no točno je da niti voditelj niti osoba koja radi ne mogu svjesno kontrolirati i ograničiti proces.

Voditelj nije odgovoran za vaš proces. Voditelj ne može nikome nauditi. Bilo koja reakcija – pozitivna ili negativna – nakon radionice pripada vašem procesu. Voditelj je odgovoran za higijenu sveukupnog „prostora radionice“, za uspostavljanje i poštivanje pravila rada i za to da se svi sudionici ponašaju u skladu sa tim pravilima. Voditelj je odgovoran za „konstelacijsku higijenu“ koja omogućava svim sudionicima da se osjećaju sigurno i zaštićeno i pri radu na najosjetljivijim pitanjima. Voditelj rigorozno i disciplinirano mora slijediti ova pravila, koja su sistemska pravila pomoći i rada sa drugima, kao i općenita pravila vezana za praksu konstelacija. Više o etičkom kodeksu kojim se rukovodi voditelj možete naći OVDJE . Ovo se odnosi na voditelje koji rade konstelacije po Hellingeru, što je naš pristup.

VODITELJ: Alemka (više informacije OVDJE)

SVI MOGU PRISUSTVOVATI BEZ OBZIRA NA NIVO ISKUSTVA. Također i oni koji su već iskusni, imaju našu diplomu ili već i sami vode konstelacije. Ovo je prilika za učenje konstelacija, za učenje o vođenju grupa, reprezentiranje, nove uvide. Nekoliko iskusnijih predstavnika je korisno na svakoj radionici.

DOBRODOŠLI su i svi oni koji žele jednostavno ponovno zakoračiti u „prostor duše“ i provesti tu neko vrijeme, jer znaju da nas to osvježava, podsjeća na ono što je bitno, umiruje i nadahnjuje, jednom riječju, čini nam dobro. Mnogi znaju za dobrobit ovog jednostavnog „bivanja sa konstelacijama“ i uvijek se ponovno vraćaju u ovaj prostor prostranstva duše.

VRIJEME ODRŽAVANJA: Od 9.30 otvoren je link za uključivanje i tehničko uštimavanje, a u 10.00 počinjemo sa radom. Radimo uz 3 pauze do 18.30  (19.00) uz eventualne kraće pauze, ukoliko nam bude potrebno.

CIJENA: 600 kn ili 80 € za uplate izvan HR

POPUST za one sa našom diplomom: 350 kn ili 50 € za uplate izvan HR

…….

Potrebno je ispuniti OBRAZAC ZA PRIJAVU dole niže, te izvršiti uplatu kotizacije, najkasnije 3 dana prije početka radionice, kako bi dobili Zoom link za radionicu i sve potrebne informacije. Prijavu je potrebno potvrditi uplatom na sljedeći račun:

Za uplate unutar Hrvatske žiro račun na ime Alemka Dauskardt, broj računa: HR6623400093102956485

Za uplate izvan Hrvatske  PayPal  ili direktna uplata na devizni račun: HR6023400093216231544

Ukoliko ste sprječeni u sudjelovanju, uplata vam vrijedi za neku od sljedećih radionica.

Predviđeni datumi sljedećih radionica:

(pri prijavi uvijek provjerite da li je došlo do promjene datuma)

 

2.10.2021. subota

13.11.2021. subota

9.12.2021. četvrtak

 OBRAZAC ZA PRIJAVU

 trenutno ne primamo prijave za radionice