Pismeni diplomski radovi

Za diplomu potrebno je pohađati 12 modula, pročitati obaveznu literaturu, postavljati svoje osobne radove, kao i učestvovati u vježbama vođenja pod supervizijom. Uvjet je, također, da su voditelji uvjereni da je polaznik savladao osnovne principe sistemskih konstelacija. Ovo se utvrđuje procjenom voditelja na temelju općeg utiska, kao i na temelju završnog pismenog rada na odabranu sistemsko-konstelacijsku temu ili opisom osobnog procesa u kojem se mora demonstrirati poznavanje sistemsko-konstelacijskih principa. Svaki polaznik također je dužan pohađati i bar jedan individualni sastanak sa jednim od voditelja prije završetka ciklusa.

U pismenom radu polaznici se trebaju osvrnuti na osobni razvojni proces tijekom edukacijskog programa koristeći se sistemskom terminologijom, pokazujući svoje razumijevanje sistemskih dinamika i koncepata.

—-

Ogledni primjer završnog rada jedne polaznice možete pročitati OVDJE.


Riječi iz završnog rada jedne od polaznica sa osvrtom na osobni proces:

“Nakon godinu dana, moje , ni sama ne znam koje po redu osobno pitanje, do kraja je dalo odgovor , ili bolje da kažem završni uvid, na neko davno postavljeno. A to je onda otvaralo novo pitanje. Dobivala sam odgovore i dijelove svoje „slagalice“ u sklopu svojih  ali i tuđih postavki. Konstelacije za mene i danas rade „punom parom“, odvijaju se prirodno, kao što se izmjenjuju dan i noć ili kao što mi kuca srce, pokazuju mi se kroz svakodnevicu. Na poslu, kod kuće, u trgovini, na filmu, u riječima pjesama.. dobivam svoje osobne uvide i potvrdu da polje neprekidno radi za mene i da ja koračam ritmom tog istog konstelacijskog polja. Nalaze put i način da ih čujem i vidim, kroz slučajne predstavnike s kojima mi se sretne put tijekom naizgled običnih trenutaka u danu. Moć konstelacija u meni izaziva bujanje osjećaja zahvalnosti i ljubavi prema čitavom Svemiru, prema svima i svemu oko mene i u meni. Sve se mijenja na bolje.

Zahvalna sam konstelacijama i svim ljudima na mojem dragocjenom konstelacijskom putu. Od srca hvala mojim divnim učiteljima Alemki i Maxu, zbog kojih je moj svijet postao bolji i zbog kojih sada mogu i ja, primjenjujući konstelacije, pomoći da svjetovi nekih drugih ljudi postanu bolji. Neka se konstelacijski krug ljubavi širi.

S ljubavlju prema Univerzumu,

C.

purple

Oglasi