Konstelatori sa diplomom našeg programa

 

Ovdje su navedeni oni koji su završili edukaciju iz sistemskih konstelacija po našem programu i dobili diplomu za uspješno savladavanje programa i koji su dali pristanak za objavu svojih podataka na ovoj stranici. Mnogi od njih sami nude konstelacijske programe ili na druge načine šire konstelacijska znanja. U informacijama koje ovdje nude o sebi i svojim aktivnostima možete pronaći i kako ih kontaktirati, ukoliko ste zainteresirani i želite sa njima stupiti u kontakt.

(Sadržaj i detalje edukacijskog programa “Osnove sistemskih konstelacija” možete pronaći OVDJE.)

Svaki diplomant pohađao je najmanje 24 dana edukacijskog programa u tijeku kojeg su polaznici upoznati sa glavnim teorijskim postavkama i principima sistemsko-konstelacijskog rada kroz predavanja, čitanje literature, diskusiju i vježbe, promatranje radova i reprezentiranje, te kroz osobne radove i, izborno, konsteliranje uz superviziju. Diploma ovog programa je potvrda pohađanja i uspješnog završetka programa edukacije, ali ne i garancija ničije kompetentnosti. Odgovornost je svakog pojedinog diplomanta da primjenu konstelacijske metode ograniči na one ljude i situacije za koju posjeduje odgovarajuće znanje, iskustvo i kvalifikacije. Podrazumijeva se da oni koji nude svoje usluge ovdje poštuju etički kodeks za konstelatore koji je razvila međunarodna udruga sistemskih konstelatora (ISCA – International Systemic Constellations Association) koji možete naći OVDJE, a koji slijedi i udruga “Konstelacija”.

Diplomirani studenti konstelacija po našem programu navedeni su abecednim redom. Umjesto znaka @ stavljeno je (AT) da se izbjegne automatsko sakupljanje mail adresa i neautorizirana upotreba.

————————————STRANICA U IZRADI———————————————-

HRVATSKA

fshbty CVIJETA BRKLJAČIĆ

 

Rođena sam  u Zagrebu gdje živim cijeli život i gdje sam se školovala i završila Edukacijsko rehabilitacijski fakultet.

 Udata sam i majka troje djece, a moje najmlađe dijete ima dijagnozu autizma.  Po struci sam profesor defektolog  (edukacijski rehabilitator).  Više od 20 godina radim s djecom i odraslim osobama s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Također dugi niz godina radim s odraslim osobama i djecom bez teškoća u razvoju (savjetovanja,  podršku i usmjeravanje ) vezano uz aktualne životne, emocionalne, zdravstvene i druge  poteškoće.  Iskustvo i znanje koje sam stekla kroz pohađanje edukacijskih modula te dobivanje diplome iz područja sistemskih konstelacija dalo je dodatnu snagu i dubinu mojem doživljavanju ljudskog duha i shvaćanju dubokih obiteljsko sistemskih dinamika.  S ljubavlju i poštovanjem  prihvaćam svakoga tko mi se obrati kao terapeutu te mi je najveće ispunjenje iskrena zahvalnost i pozitivne  povratne informacije koje dobivam.  Osobe su dobrodošle kontaktirati  me kako radi individualnog rada, tako i vođene željom za grupnom postavkom.  Moguće je da zatražite grupnu postavku te da je upravo ta postavka pokretač  cijele radionice na koju se onda prijavljuju i drugi zainteresirani klijenti. Kako će izgledati individualni rad, ovisi o klijentu i njegovim potrebama, klijent i ja razvijamo rad zajedno. Radim i s bračnim parovima na temi partnerskog odnosa, problematici zajedničkog djeteta  i sl.  U radu poštujem  diskreciju prema klijentima i svima koji  se tiču njihove problematike te su na bilo koji način dotaknuti našim radom. Individualne postavke radim osobno ili preko Skype-a, Whats up-a, Vibera  na hrvatskom i na engleskom jeziku.  Slobodno mi se obratite na broj telefona +385 91 523 0518 ili mailom na cvijeta.brkljacic (AT) gmail.com


Maja Habajec MAJA HABAJEC

 

Kći oca Branka i majke Radmile, rođena sam i školovana u Zagrebu, gdje stječem formalno zvanje ing. elektrotehnike.

Od 2014.g. kontinuirano sudjelujem u radionicama i edukativnom programu pod vodstvom Alemke i Maxa Dauskardt. Kroz udrugu Konstelacije imala sam također priliku upoznati se i s radom mnogih svjetskih konstelatora iz raznih oblasti na tom polju (Marianne Franke, Stephanie Hartung, Stephan Hausner, Anngwyn St. Just i mnogi dr.).

Oduvijek me privlačilo naučavanje prirodnih zakona pa time i prirode čovjeka i međuljudskih odnosa. Što je to što nas pokreće, vodi, nadahnjuje, daje snagu, a s druge strane što nas to sputava, slabi, koči u ostvarenju i čini da se osjećamo odvojenima od sebe, drugih, života? Koje su to nevidljive zakonitosti po kojima se vladamo i odnosimo jedni prema drugima? Odgovore na ta pitanja otkrila sam i još uvijek ih otkrivam kroz uvide u radu sa sistemskim konstelacijama.

Danas više ne mogu niti zamisliti pogled na život bez “konstelacijskih naočala”, kako ih moja učiteljica Alemka voli ponekad nazvati. Ako promatramo svaku ženu i muškarca kao zvijezdu na noćnom nebu, u međuodnosu na ostale zvijezde i sazviježđa, u tom smislu, svakoj je zvijezdi, u skladu s vlastitim uvidima proizašlih iz iskustva konstelacije, data mogućnost postaviti se u za nju najpovoljniji položaj – vlastitu orbitu.

Ljepotu ovog rada vidim u tome što se svi odgovori otkrivaju direktno onom koji (se) pita. Svatko za sebe prima uvid i u skladu s njim, prepušta se svom unutrašnjem vodstvu u daljnjem djelovanju bez djelovanja.

kontakt: maja.habajec (AT) gmail.com

 


Ankica3 ANKICA JAGNJIĆ

 

Moja obitelj potječe iz Dalmacije, Zagorja, Bosne i Gorskog Kotara. Rođena u Slavonskom Brodu ali dio djetinjstva provela u Rijeci, Nakon studija na Prirodoslovnom matematičkom fakultetu postajem profesorica matematike i informatike, postajem i ostajem Zagrepčanka.

Sa konstelacijama sam se susrela na radionicama Michaela Schaefer-a još davne 2004 i one su mi pomogle da prebrodim brojne životne situacije.

Uz rad na osobnim pitanjima, edukaciju kod Alemke i Maxa pohađala sam 2014 i 2015, a dodatno sam se usavršavala se na radionicama Stephana Hausner , Mariane Franke,  Cecilio Fernandez Regojo, na ISCA – susretima i drugim radionicama.

Samostalno radionice održavam 3 godine u centru Nuvens, u zapadnom dijelu grada. Uz grupne radionice radim i individualne postave.

Što su za mene konstelacije – osvjetljavanje prostora duše, prihvaćanje činjeničnog stanja uz pronalaženje i usmjeravanje prema novim mogućnostima. I sve to u prostoru suosjećanja i prihvaćanja, svakoga i svega što pripada. U mojim postavama vodim se isključivo svom osjećaju klijenta, klijent je taj koji daje smjer, brzinu i dubinu. Izuzetno mi je važno i da klijent što svjesnije osjeti pomake i da pri tome preuzme odgovornost za sebe. Postava može biti slijepa, gluha, otvorena, zatvorena grupna ili individualna – po potrebi. Na grupnim radionicama svi pripadaju postavi, bilo kao osobe koje postavljaju ili učestvuju kao predstavnici ili kao sjedeći sudionici. I svi smo dobitnici.

Kontakt: ajagnjicATgmail.com.

 


branka      BRANKA JAKELIĆ

 

Oduvijek su me zanimala temeljna egzistencijalna pitanja: tko sam ja? otkuda dolazim? zašto sam tu? kamo idem i što je smisao moga života? U potrazi za odgovorima, osobito u teškim životnim trenucima,  čitala sam i radila na sebi na sve načine koji su mi bili dostupni. S vremenom se rodila i želja da znanjem, iskustvom i vještinama koje sam stekla pomognem i drugima. Svjesna toga da su ljudi različiti te da isti parametri i pristupi ne vrijede za svakoga, učila sam na razne načine i od raznih ljudi: kroz knjige, radionice, osobna iskustva te dugogodišnje profesionalne psihoterapijske edukacije.

Diplomirala sam književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu te Solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nakon diplomiranja nastavila sam školovati se kroz razne tečajeve i edukacije poput Transakcijske analize, Realitetne terapije, Attitudinal Healinga, Transformacije karmičkih obrazaca, Touch for Health, Sistemskih konstelacija, Somatic Experiencing (SE) itd.

Diplomirani sam GestaltPsihodramski  i Transpersonalni psihoterapeut   s ECP-om (Europski certifikat za psihoterapiju).

Radim s odraslima zainteresiranima za rad na sebi i svoj psihičko-duhovni rast i razvoj. Uz teme povezane sa životnim krizama i problemima, bavimo se snovima, tjelesnim i psihosomatskim tegobama, duhovnim temama i krizama…

Vodim individualne, partnerske i grupne terapije te terapiju, superviziju i treninge za psihoterapijske edukante.

Konstelacijski rad osobni i s drugim ljudima dragocjen je dio svega toga.

Važan dio mog života i rada je i pisanje. Dosad su mi objavljene knjige GOVOR SNOVATRAGAJUĆI ZA SOBOMKRILATE SANDALE, te niz članaka u raznim časopisima.

Više o mom radu te kontakt mailom ili telefonom možete naći na stranici http://www.branka-jakelic.com

 


dijanaDIJANA POŽGAJ

 

Rođena sam 1975 u Zagrebu. 1982 upisana sam u osnovnu školu, moj prvi identitet netom prije upisa ostaje tajna do mojih  odraslih dana. 1987-upisujem Kemijsku i geološku tehničku školu, a 1997-upisujem PMF-smjer profesor kemije. I pri tom upisu još uvijek su mi nedostupni moji dokumenti  i moj prvi identitet po rođenju. Nakon nekog vremena napuštam studij.

1998-završavam prekvalifikaciju za knjigovođu uz pomoć osobe kojoj dugujem zahvalnost za ideju i podršku  kamo da krenem. 1999-moje prvo zaposlenje sa novim zanimanjem knjigovođe gdje sam ostala do 2004 godine. U međuvremenu 2003 postajem supruga što me doslovno dovelo  u susret s mojim prvim identitetom koji je izazvao popriličan šok.

2004-pronalazim novo izazovnije zaposlenje  gdje dobivam priliku doista proširiti svoje znanje i iskustvo. 2009-ponovo novo zaposlenje kako bih mogla imati više vremena za obitelj. 2011-zapošljavam se u njemačkoj firmi koja mi daje mogućnost rada na internacionalnom polju. Svo vrijeme se u mom životu moja obitelj i ja saplićemo o moj prvi identitet što me nakon ozbiljnih obiteljskih drama dovodi napokon do KONSTELACIJA.

Ponovo se uz mene našla ruka vodilja koje me usmjerila k njima. Od 2015 godine živim, volim i radim konstelacije. Edukacijski moduli koje sam pohađala pod mentorstvom Alemke i Maxa Dauskardt ,  nakon ove moje šarolike naobrazbe, dali su točku na i. Poantu i poveznicu mog do tad zbrkanog života. Mozaik je bio povezan u jednu cjelovitu sliku. Osim što sam prije svega povezala sve svoje identitete u jednu osobu radom na osobnim pitanjima, povezala su se i sva moja znanja i interesi također. Vrlo rado dijelim svoja iskustva i znanja stečena ovim modulima. Prepuštam se i dalje podršci polja na mom putu konstelatora.

Kontakt: dijana.pozgajATgmail.com   Mob: 091 5207302

 


Slika 2 Ivana Vojnić - CopyIVANA VOJNIĆ

 

Rođena 1980. godine, psihologinja sa višegodišnjim iskustvom u radu s odraslima i adolescentima. U svojem dosadašnjem radnom vijeku radila je na nekoliko radnih mjesta, u školama, udrugama, savjetovalištima.  Radila je s ljudima u različitim krizama, potrebama, fazama razvoja i s različitim  poteškoćama na tom putu. Kontinuirano radeći na svojem profesionalnom i osobnom razvoju, s konstelacijama se susrela 2014. godine te tada počinje njezin konstelacijiski razvojno edukacijski put. Učeći o konstelacijama i integrirajući vlastita iskustva na tom putu, promijenila je način na koji doživljava život i sve ono što život sa sobom nosi. Sistemski pristup i poštivanje zakonitosti ljubavi postali su način na koji živi i pristupa klijentima. Vodeći se načelima pomaganja, pristupajući otvoreno i s poštovanjem prema svakom klijentu, metodu konstelacija, individualno i grupno, primjenjuje na području Sesveta u svojem Centru Arbor vitae.

KONTAKT I INFORMACIJE: +385(0)91/6206 995 ; www.arborvitae.hr


 

SRBIJA

 

milan-nikolic-2MILAN NIKOLIĆ

 

Ime Milan sam dobio po svom stricu, očevom starijem bratu, početkom 1969. godine u Zrenjaninu. Do pre petnestak godina uglavnom sam radio sve što treba, a nakon što sam doživeo da to i nije tako dobro za mene počeo sam da istražujem drugačije načine življenja. Jedno od prvih drugačijih iskustava u razumevanju sebe i sveta oko mene bila je radionica sistemskih konstelacija na koju sam stigao potpuno neinformisan, neki  bi rekli kao naivan subjekt. Međutim, to je bila ljubav na prvi pogled, i od tada već 13 godina svaki put iznova bivam osvojen dinamikom i procesima konstelacijskog isksutva. Učestvao sam u radionicama i radio svoje radove sa većim brojem domaćih i konstelatora iz inostranstva kao što su Lidija Pecotić, Vlada Ilić, Marijane Franke, Hausner, Horst Bremer i dr. Od 2015 godine u Beogradu organizujem i učestvujem u edukativnim radionicama koje vode Alemka i Maks Dauskardt. Jednom mesečno vodim iskustvene konstelacijske grupe u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Pored ljubavi za sistemske konstelacije u poslednjih 13. godina, svoje prvobitno obrazovanje pravnika podredio sam iskustvu, učenju i praksi geštalt psihoterapije koju sam magistrirao na Malti.  Sada imam svoju privatnu geštalt  psihoterapeutsku praksu u Beogradu u okviru koje se srećem sa klijentima u individualnom i grupnom radu. Isto tako  sam i jedan od učitelja u Geštalt akademiji u Beogradu. O meni možete više videti na  http://www.psihoterapija-gestalt.com/ i možete me kontaktirati na Mail: sordjo(AT)gmail.com ili Telefon: +381 63 329 852


 

Vesna ŽivanovićVESNA ŽIVANOVIĆ

 

Rođena sam u Zrenjaninu. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu 1980. godine u Beogradu i stekla zvanje diplomiranog psihologa. Zahvalna sam svojim roditeljima, Petru i Zdravki Mihić, koji su me podržali u sticanju visokog obrazovanja. Živim u Beogradu. Majka sam dvoje dece, baka četri unuke. U stabilnoj vezi.

Sa konstelacijama sam se prvi put susrela krajem 2005 ili početkom 2006 na radionici dr Lidije Pecotić, osnivača škole EAGT, koja je unela system u moje poimanje i razumevanje principa konstelacij. Sa autorom metode, Bertom Helingerom susrela sam se 2006. na Kongresu mira u Beogradu. Impresionirao me je njegov precizni rad i vedra mudrost kojom je zračio.

Nadalje sam sticala značajna iskustva učestvujući u radionicama vrsnih konstelatora čiji rad izuzetno poštujem: Weth Dietrrich, Dimitris Stavropoulos, Anngwyn St. Just, Dr Marianne Franke-Gricksch, Vlado Ilić, konstelatori na ISCA kongresu u Lovranu… Na kraju sam došla u školu Alemke i Maxa Dauskardta koja je za mene supervizijska i kao takva ima značajno mesto u mom profesionalnom životu.

             Skoro ceo radni vek radila sam u osnovnoj školi kao stručni saradnik, nešto malo u srednjoj kao profesor psihologije i u Centru za socijalni rad na samom početku svoje profesionalne karijere. U penziji sam od septembra 2016.

            Leži mi grupni i indivudualni rad. Imam veliko iskustvo u radu s decom, roditeljima, pojedincima i grupama. Ze mene je izazov da radim sa mladima i odraslim osobama, jer sam s decom radila ceo radni vek. Ostajem i dalje zastupnik dečijih prava.

Zaključila bih da su psihološko savetovanje, sistemske porodične konstelacije i nehipnotička regresoterapija glavni stožeri na koje se oslanjam u svom  psihoterapijskom radu. Radim u Beogradu i Novom Sadu. Matični radni prostor mi je u Zemunu. Osvajam i online prostor (Skype, Viber, ZOOM, WhatsUp…)

Web stranica     Nemam za sada.

Gde i kako zakazati  E-mail adresa: vesnaziv@gmail.com   Mob: +381 63 840 4078


SLOVENIJA

………..

 


 

————————————STRANICA U IZRADI———————————————-

Ukoliko imate diplomu našeg programa i želite svoje detalje oglasiti ovdje, pošaljite nam vaš kratki Bio, sa kontakt detaljima ako želite i profil sliku manjeg formata (preporučljivo) na mail.

Format:

IME I PREZIME

Kratak CV ili drugo relevantno, kako god se želite predstaviti, 300 riječi maximum

Fotografija, portret (preporučljivo)

Kontakt detalji, po izboru.  NAPOMENA: Umjesto znaka @ stavite (AT) kako vaše mail adrese ne bi bile automatski sakupljene i nepoželjno upotrebljene