SISTEMSKE KONSTELACIJE

Konstelacijski rad je jedinstvena terapeutska metoda bazirana na sistemskoj i duhovnoj mudrosti. Ovaj istinsko holističan pristup omogućava višedimenzionalnu promjenu na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou, kao i oslobađanje od tenzije i konflikata u nama samima i u našim osobnim i profesionalnim odnosima.

Ovaj pristup / metoda se ponekad naziva Obiteljske konstelacije, Sistemske konstelacije, Poredak  ljubavi (Orders of Love) ili Hellingerova konstelacijska metoda po njenom osnivaču, njemačkom filozofu i psihoterapeutu – Bert Hellingeru.

Konstelacije su fenomenološki (iskustveni) pristup koji vrlo malo važnosti pridaje rječima, racionalnim objašnjenjima, životnoj “priči” pojedinca, opisu problema i interpretacijama.
Ono što je važno su činjenice značajnih događaja iz osobne i obiteljske povijesti (kao npr. smrt prvog djeteta za kojeg djeca rođena poslije njega nisu nikad saznala ili nepravedno prezrena majčina sestra koja se nije udala da bi se brinula za bolesne roditelje).

Važna je također i orijentiranost ne prema problemu, nego prema soluciji. A solucija u konstelacijskom pristupu podrazumijeva nalaženje one pozicije (fizičke i duhovne) koja nam omogućava potpuniji i zdraviji život ovdje i sada.

Konstelacijska metoda počiva na spoznaji da nerazrješeni problemi prijašnjih generacija imaju presudan utjecaj na zdravlje i dobrobit svakoga od nas, kao i na (ne)uspjeh naših najvažnijih odnosa.

Zdrava rješenja problemskih situacija dolaze nam kroz informacijsko polje obiteljskog (ili organizacijskog) sistema. Ovo “pametno polje” (The Knowing Field) koje je nosilac informacija, proteže se kroz nekoliko generacija u obitelji, a može donijeti na vidjelo duboko skrivene obiteljske tajne, uzroke štetnih obiteljskih dinamika i nerazrješene traume iz prošlosti koje nastavljaju nepovoljno utjecati na članove obitelji i njihove sadašnje odnose.

Više o tome što je konstelacija, koja su polja primjene, odgovore na najčešće postavljana pitanja, kao i više o osnivaču konstelacijske metode Bert Hellingeru možete pročitati na ovim stranicama.
 

1383689_699551620072533_1762663324_n

Više o metodi sistemskih konstelacija možete saznati kroz članke i blog postove koje možete naći na ovoj web stranici.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s